Parašykite komentarą

Aš myliu Čialoje!

Čialoje gimė neseniai ir, kaip daugelis dalykų šiame pasaulyje, nelauktai. Iškart mane užkariavo savo švelnumu, gaivuma ir nuostabiu drėgmės jausmu. Tarsi ne aš, o mano oda pati būtų  godžiai išgėrusi didelį kaušą šaltinio vandens…

Dabar  jau rimtai. Viename kosmetiką ir muilus gaminančios merginos bloge atradau negirdėtą priedą – Aloliną. Kas tas Alolinas? Kodėl aš jo nežinau, ir kas baisiausia, dar neturiu? Trūks plyš reikia išsiaiškinti… Išsiaiškinau. Tai kitos merginos (sutariam taip: nesvarbu kiek moteriai metų – 15 ar 95, aš visas vadinu mergaitėmis. Jaunatviška gali būti bet kokio amžiaus persona, jei jos tokia dūšia, nesenstanti), prancūzės Caly, išradimas – alijošiaus ir linų sėmenų mix”as.  Pasigaminau. Patiko, toks kliurkalinas, bet tikrai labai malonus. Trumpai apie jį tiek, pasakoju, nes nenoriu savintis svetimų išradimų.  Ir… geros mintys įkvepia!

Čiupau iš spintelės Chia sėklų pakelį, užmerkiau. Tai ispaninio šalavijo (salvia hispanica) sėklos. Vandenyje jos išbrinksta ir apsigaubia drebučių plėvele. Naudojamos maistui – sveikas produktas, turtingas Omega3 riebiųjų rūgščių, vitaminų ir mineralų. Mano oda to verta!  Kai išbrinko, užkaičiau, užvirinau, paviriau minutę. Tada, kai šiek tiek atvėso – dėmesio, milijono vertas patarimas – gerai išplakiau blenderiu. Jis tarsi “nukulia”, atskiria drebučius nuo sėklyčių. Tuomet visai nesunku perkošti per keturgubos marlės gabalėlį ir gauti beveik skaidrų gelį. Kurios gamina kosmetiką ir naudoja Ksantaną, tai vaizdas gana panašus, tik su natūraliomis sėklomis pakliūna šiek tiek luobelių atplaišėlių, nesigauna taip skaidriai ir švariai. Bet gaminys – gyvas, vertingas, turtingas savo gėrybėm. Dabar jau metas papildyt jį Alavijo koncentrato milteliais. Vėl gerai išplakti, ištirpinti. Ir visai pabaigoje galiojimo laiko prailginimui įplakti vandenyje tirpaus rozmarinų CO2. Tai ir yra “Čialoje”.

Pasirenkant proporcijas, galima reguliuoti tirštumą ir koncentraciją. Pasigaminau du – “Čialoje x1” ir “Čialoje x2”.  X1 reikia 260ml distiliuoto vandens, 1 šaukšto chia sėklų, 1 gramo alijošiaus x200 koncentrato, 12-16 lašų rozmarinų CO2.

X2 – 600ml vandens, 4 šaukštai sėklų, 4 g. alijošiaus koncentrato, apie 1,5ml rozmarinų CO2.

Bus daugiau… Čialoje gimė, nuotykiai prasideda.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: