Komentarų: 1

Pasta indaplovei

Super paprasta priemonė. Išskyrus vieną smulkmenėlę, kad reikia turėti natūralaus skysto muilo, skirto skalbimui, ūkiniams reikalams – be prabangių priedų ir “pariebinimo“, virto naudojant citrinos rūgštį kaip priedą kad susidarytų citratas. Ir pageidautina be didelių kiekių stearino rūgšties muilui virti pasirinktuose aliejuose. Jau kuris laikas tokiu skalbiu drabužius, patalynę, rankšluosčius, tik vilnoniams ir šilkiniams audiniams netinka. Kartą pabandžiau įpilti į indaplovę. Nesigavo. Indai tai išsiplovė, bet liko baltos kalkių, muilo apnašų žymės. Palikau tą reikalą ir pamiršau kuriam laikui, ketinau išsivirt naują muilą indams plauti, bet taip ir neatėjo dar jam eilė.

Neprilipo dar man ir pati indaplovė kaip buities prietaisas gyvenimo palengvinimui, tai nelabai ir galvą sau kvaršinau. Retai naudoju, kenksmingų ploviklių likučius nuo indų vis rankom muilu nuplaunu, ai, atrodo, viena lėkštė, nedaug, greit pramakaluoji ir tiek… Bet va nušvito protas – sumaišiau  druską, sodą ir skystą muilą kaip kokį druskos šveitiklį kūnui, šaukštu pripildžiau skalbimo priemonės skyrelį, ir dar kartą pabandžiau. Juk tokiu pat principu naminis muilas naudojamas skalbimo mašinoje, tik proporcijos kitos. Ir ką – dabar pavyko!!!  Jokių apnašų, jokių nuosėdų. Negalėjau patikėt savo akimis. Pabandžiau dar kartą, tyčia įdėjau stiklinių taurių – ant jų geriausiai matosi, liko apnašų ar ne. Jokios žymelės, net su indaplovės tabletėmis taip neblizgėjo, reikėdavo pilt lyg kondicionierių dar papildomai.

Atrodo ji nelabai estetiškai. Kai sunaudosiu, bandysiu susimaišyt vien geriamąją sodą su muilu, o druską pilt į pačią indaplovę. Parašysiu proporcijas, bet jos nėra universalios. Viskas priklauso ir nuo skysto muilo, kuris bus naudojamas, ir nuo vandens kietumo taip pat.  Todėl maždaug 150-200 g skysto muilo, 150-200 g geriamosios sodos, 150 g druskos. Vienam skalbimui 2-3  kupini arbatiniai šaukšteliai tokios košės, irgi priklausomai nuo kiekio ir užterštumo. Pabandykit, jei riebalai nusiplauna, o apnašai lieka – vadinas muilo pakanka, bet reikia minkštinti vandenį, didinti sodos ir druskos kiekį. Aš druskos dedu mažiau, nes yra vandens minkštinimo filtras.

Reklama

One comment on “Pasta indaplovei

  1. Ramute, o kodėl reikia stengtis dėti aliejus su mažiau stearino rūgšties?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: